Producten voor de Regeneratieve landbouw

Oergrond microben

Oergrond microben is een product bestaande uit een grote diversiteit aan Regeneratieve micro-organismen. Het product is speciaal ontwikkelt voor de regeneratieve landbouw.

Kenmerken Oergrond microben:

- Grote biologische diversiteit
- Speciaal ontworpen voor gebruik in de bodem
- Activeert en stabiliseert de bodembiologie
- Zet omzettingsprocessen in gang
- Ondersteunt humusvorming
- Ontwikkeld voor regeneratieve landbouw

Verkrijgbaar in 1000L Bag in Box

Oermest microben

Oermest microben zijn speciaal ontwikkelt om toe te dienen aan drijfmest of aan vaste mest.

Met de Oermest Microben kunnen we het milieu in de (drijf)mest controleren.

Door de toepassing wordt de (drijf)mest omgezet waarbij er belangrijke voedingsstoffen ontstaan zoals anti-oxidanten, enzymen, amino-zuren en vitaminen. Gelijktijdig ontstaat er
een pH waarde waarbij ammonium-stikstof niet de neiging heeft om te vergassen.

Verkrijgbaar in 1000L Bag in box

Karbosave

Karbosave is een product dat gemaakt wordt uit speciaal geselecteerde houtskool.

Wanneer de houtskool goed geproduceerd is (onder pyrolyse) heeft het heel erg veel kleine gaatjes/gangetjes en dus een poreuze structuur. In deze poreuze structuur leggen de
micro-organismen de voedingsstoffen vast. Wanneer de koolstof ongeveer 4 weken in de drijfmest zit, kun je ongeveer 60% van de stikstof die anders verloren gaat, binden.

Verkrijgbaar in een 1800L bigbag

Oervoer microben

Oervoer microben - wordt ingezet in het rantsoen van dieren.

Hier bevordert het de eetlust van de dieren, versterkt het de algemene conditie van het dier en wordt het toegepast in de vernevelingsinstallatie ter verbetering van het stalklimaat.

Verkrijgbaar in 1000L Bag in box

Vernevelaar

Met de automatische vernevelaar worden Oervoer-microben in de stal vernevelt ter verbetering van het stalklimaat. Dit heeft een meetbaar effect op ammoniakreductie en voorkomt dat vliegen zich kunnen ontwikkelen.

De vernevelaar wordt geleverd met een navulunit die het voorraadvat automatisch bijvult.

De gezondheid van de koe centraal

Het is al lang bekend dat vooral runderen zeer afhankelijk zijn van microben. De symbiose tussen koe en pensflora maakt het mogelijk om eiwitrijke producten zoals melk of spiermassa te produceren uit eiwitarm voeder zoals gras. Regeneratieve Micro-organismen werken hier in het bereik van fermentatie in plaats van rotting.

We zijn hierin een interessante samenwerking gestart met Dr. Med. Vet. Karl Heinz Schmack die de gezondheid van de koe centraal stelt. Inzet is het verlagen van de ruw eiwit gehalten in het rantsoen met als doel de lever en nier-degeneratie van de koe een halt toe te roepen.