Bokashi

Bokashi is het Japanse woord voor gefermenteerd organisch materiaal. Binnen gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties werken we nauw samen om de organische reststromen binnen de kaders van de wet lokaal af te zetten. Het materiaal brengen we o.a. naar de agrarische sector en we gebruiken het in plantvakken van gemeenten. Superduurzaam en het werkt als een directe bodemverbeteraar. Tevens scheelt het enorm op de kosten die nu gemaakt worden t.b.v. het afvoeren van dit organische materiaal.

We werken nauw samen met agrarisch ondernemers die het product bokashi gebruiken op hun bodem. Bokashi vormt een onderdeel in het herstellen van de bodemvruchtbaarheid en het optimaliseren van de bodembiologie. Tevens stimuleert het groot bodemleven zoals de pendelworm om dit nog verse voor-verteerde materiaal op te halen. Bij hun weg naar boven zorgen deze wormen voor een betere doorluchtbaarheid van de bodem en de gangen worden door toekomstige wortels gebruikt.

Bekijk onze film over de productie van Bokashi

Bokashi maken

Het maken van bokashi moet goed gebeuren om te kunnen borgen dat het juiste eindproduct gerealiseerd wordt. Dit borgen geldt voor de productiekant alsmede voor het eindproduct bokashi. Samen met omgevingsdiensten hebben we daarvoor een borgingskader ontwikkeld. Bokashi, gemaakt op onze wijze, voldoet aan alle kwaliteitseisen die gesteld worden aan het product.

.

Weten hoe dit eruit ziet? Klik op de foto hiernaast.