Bij de Oorsprong bij Tour du Poep in Artis

Geplaatst door Jasper ten Berge op

Op 11 april 2018 presenteren wij het maken van Bij de Oorsprong-Bokashi in dierentuin Artis in Amsterdam. Met de bezoekers van Artis doen we een workshop in het maken van Bokashi van o.a. olifantenpoep! Tevens wordt in de avond de nieuwe Bij de Oorsprong-Bokashi opstelling geopend in Artis Museum Micropia!

Op woensdag 11 april, Nationale Poepdag, lanceert ARTIS-Micropia de Tour de poep voor bezoekers. Ontdek wat poep kan doen en krijg als eerste de mogelijkheid om deze route te volgen.

Vanaf 15.00 uur komen verschillende experts aan het woord over het nut van poep, de onzichtbare wereld die hierachter schuilgaat, poeptransplantatie en bokashi. Bokashi, olifantenmest gemengd met microben, levert extra voedzame bodemverbeteraar op voor ARTIS. Tussen de lezingen door kunt u de Tour de poep route volgen in het museum.

U bent van harte welkom om (een van) deze lezingen bij te wonen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn het middagprogramma te volgen, dan kijken we ernaar uit om u tijdens de borrel in Micropia te mogen verwelkomen.

Programma

15.00 uur Tour de poep route open (doorlopend)
15.00 uur Lezing Prof. dr. ir. Remco Kort: ‘De potentie van onzichtbaar leven in poep’
15.30 uur Bokashi workshop: maak je eigen bokashi (doorlopend)
16.00 uur Lezing Prof. dr. Ed Kuijper: ‘Fecestransplantaties’
17.00 uur Lezing Ger Kappert: ‘Bokashi’

← Terug naar bericht